Perepäev „Kogu Eesti loeb!“

Map Unavailable

  24.09.2022

  11:00 - 17:00


Rahvusvähemuste päeval, 24. septembril on kõik huvilised oodatud Laagna raamatukogu (Võru 11) juurde kogukonnaaeda, kus toimub tasuta perepäev „Kogu Eesti loeb!“. Päeva jooksul saab osa võtta eesti-, vene- ja ingliskeelsest kultuuriprogrammist, tutvuda Tallinna Keskraamatukogu tegemistega ja maitsta rahvustoite.

Kell 11 avab programmi Vene Teatri näitleja Dan Eršovi kuivjää show. Kell 12 õpetab Rahvusvaheline Rahvuskultuuride Ühenduste Liit Lüüra, ansambel „Lezginka“ kõigile huvilistele kaukaasia rahvatantse. Kell 13 tuleb külla kirjanik Andrus Kivirähk. Kell 14 saavad lapsed meisterdada Ukraina Kultuuri Keskuse käsitöötoas, noored ja täiskasvanud aga osaleda ingliskeelses vestlusringis Culture Swap, kus räägitakse erinevate maade toidukultuurist. Programmis leidub teisigi tegevusi ja üllatusi. Kohal on ka raamatukogubuss Katarina Jee ja tiire teeb raamatukogu jalgratas, tutvustatakse raamatukoguteenuseid (sh koolitused, keelekohvikud, kaugtöö- jm võimalused) ja loomulikult saab laenata head kirjandust.

1.-24. septembrini toimub ka retseptikorje „Minu lapsepõlve maitsed“ – kõik on oodatud tooma või saatma Laagna raamatukogule oma lapsepõlve lemmiktoidu retsepte. Retseptidega saab perepäeva jooksul raamatukogus tutvuda ning retseptide jagajate vahel loositakse välja auhindu. Lisaks on huvilised oodatud tooma oma retsepti järgi tehtud toitu 24. septembril perepäevale toidukonkursile. Toite degusteerivad ja hindavad perepäeval osalejad ja kõige maitsvamaks hinnatud toidu tegijad saavad auhinnaks Piletilevi kinkekaardid.

Perepäev on osa raamatukogude aasta üle-eestilisest projektist „Kogu Eesti loeb!“, mille raames raamatukogud korraldavad rahvusvähemuste päeval erineva emakeelega inimesi kokku toovaid üritusi mitmetes piirkondades üle Eesti. Ürituste korraldamist toetab Kultuuriministeerium.

Lisainfot ürituse ja retseptikorje kohta leiab Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt www.keskraamatukogu.ee